להלן האוכל הטוב ביותר של קמבודיה:
טריי אמוק - זו היא ככל הנראה המנה הידועה ביותר בקמבודיה בקרב התיירים. עם זאת, ישנם מנות דומות הנמצאות במדינות שכנות, ובמיוחד בדלתת המקונג בווייטנאם. פילה דגי מים מתוקים (בדרך כלל דגי ראש הנחש, או שפמנונים) מכוסים במרינדה ארומטית (שאלוט, לימון, שום ועלי קפיר ליים), בוטנים כתושים, חלב קוקוס וביצה ואז עטופים בעלי בננה. לאחר מכן הוא מאודה עד שהוא משיג מרקם דמוי מוס. בניגוד לגרסאות מתאילנד, מלאוס ומ-מלזיה של אותה מנה, היא לא נועדה להיות פיקנטית אלא ריחנית, נעימה וטעימה.
צ'ק אנסום - עוגת אורז גלילית עטופה בעלי בננה וממולאת בננות (מתוק). יש גם גרסה מלוחה במילוי בשר חזיר ועם מחית שעועית מונג.
באבור - סוג של דייסת אורז, רגילה או עם בשר עוף או חזיר, ומוגש עם נבטי שעועית טריים ובצל ירוק.
באי צ׳ה - וריאציה ח׳מרית של אורז מטוגן הכוללת נקניקיות סיניות, שום, רוטב סויה ועשבי תיבול, הנאכלים בדרך כלל עם בשר חזיר.
באן צ׳או - גרסת הח׳מר לפנקייק אורז וייטנאמי המקופל לשניים.
באן הואו - אטריות ורמיצלי אורז מאודות, עם נענע, בוטנים מרוסקים, ירקות כבושים ואגרולים מטוגנים בשמן עמוק, חתוכים לחתיכות בגודל ביס, ומכוסים ברוטב דגים מתוק.
בוק לונג - סלט פפאיה ירוק בסגנון ח׳מר. הקשור למנה הלאוטית של טאם מאק הונג, הסלט עשוי לכלול בזיליקום אסייתי, שעועית, בוטנים קלויים, עגבניות שרי, סרטנים קטנים מומלחים, דגים מעושנים או יבשים, ופלפלי צ'ילי. ואז מעורבב עם רוטב מתובל של מיץ ליים ורוטב דגים.
ק׳ור - תבשיל של בשר חזיר, או עוף וביצה, בטעם של סוכר דקלים מקורמל, רוטב דגים ופלפל קמפו שחור. הוא עשוי להכיל טופו ובמבוק. מנה זו דומה למנה הווייטנאמית של טית כ׳ו.
צ'ייה קנאי - תבשיל בשר חריף המטוגן עם שורש ג'ינג'ר, עם פלפל שחור, ועם צ'ילי טרי ופלפלים.
צ׳ה קניי - סלט מנגו בוסר בטעם של רוטב דגים ופלפלים. מוגש בדרך כלל כמנת צד עם דגים מטוגנים או אפויים, ועם אורז.
קוי טיאוו - בשפת הח׳מר, השם מתייחס הן למנה והן לאטריות האורז עצמן. תבשיל מרק אטריות אורז על בסיס ציר חזיר המהווה מנת בוקר פופולרית בקמבודיה. מנה זו פופולרית גם במדינות שכנות, ובמדינות בהן אוכלוסיית הח׳מר גדולה. הוא פותח על ידי אנשים קמבודים ממוצא סיני, ומוגש עם קישוטים של נבטי שעועית טריים, בצל ירוק קצוץ, כוסברה, פלפל קמפו שחור, ליים, ושמן שום מקורמל. קוי טיאוו יכול להיות מוגש באחת משתי דרכים, עם כל המרכיבים במרק, או עם המרק בצד. לשתי הגרסאות יש אותם מרכיבים בדיוק אך זה מאפשר לסועדים לשלוט באיזון הטעמים, הטמפרטורות והמרקמים. הגרסה שבפנום פן היא האקסטרווגנטית ביותר, והיא לרוב מכילה חלק או את כל התוספות הבאות: בטן חזיר, חזיר טחון, ג׳ל דם, וחלקים פנימיים של חזיר קצוצים כמו מעיים, לב, כבד וריאות, ברווז צלוי, שרימפס מנהר המקונג, כופתאות דגים, ודיונונים.
קרלאן - עוגה העשויה מאורז מאודה המעורבב עם שעועית או אפונה, קוקוס מגורד וחלב קוקוס.
לוק לאק - קוביות בקר מוקפץ עם בצל אדום טרי. מוגש על מצע חסה, מלפפונים ועגבניות וטבל ברוטב המורכב ממיץ ליים, מלח ים ופלפל קמפו שחור. זהו הביצוע הקמבודי של מאכל הווייטנאמי המושפע מהמטבח הצרפתי, אך הוא שומר על מגע קמבודי מובהק, עם שפע של עלי סלט, עגבניות ובצל פרוס.