יום 1: הגעה להאנוי
עם ההגעה להאנוי המדריך שלנו יקבל את פניכם, ותועברו למלון שלך. האנוי היא אחת הערים המקסימות ביותר באסיה, עם שדרותיה העדינות ובתיה הקולוניאליים. המשך היום בלי מדריך, והוא טוב לשופינג.
לילה במלון.
יום 2: האנוי
איסוף מהמלון, על ידי המדריך בשעה 8:00 בבוקר. הטיול יתחיל בביקור במתחם הו צ'י מין, המורכב מהמוזוליאום של הו צ'י מין (לא פתוח בימי שני ושישי), בית מגוריו הקודם, הבית על כלונסאות, והארמון הנשיאותי.
החלק הבא הוא ביקור במקדש לספרות, שנבנה בשנת 1070 כדי לסגוד לקונפוציוס, ושימש גם כאוניברסיטה המלכותית הראשונה בווייטנאם. האתר גם מכבד שמונים ושניים מלומדים וייטנאמים, שעברו את כל הבחינות הנוקשות של התקופה הפיאודלית. שמותיהם, ימי ההולדת ומקומות הלידה חרוטים על שמונים ושתי מצבות, העומדות על צבים עשויים אבן. רבים מאמינים כי נגיעה בראשי הצבים הללו מובטחת להביא מזל. זהו מתחם שליו וירוק. עם מדשאות מטופחות, גנים ובריכות לוטוס, שהופכות אותו לאתר שליו, ולאתר מסתור מההמולה והחום של העיר.
ארוחת הצהריים תוגש במסעדה מקומית.
באחר הצהריים יתקיים ביקור במוזיאון האתנולוגיה (סגור בימי שני, האלטרנטיבה היא מוזיאון ההיסטוריה), המציע תצוגות אינפורמטיביות ומתועדות היטב על 54 הקבוצות האתניות השונות במדינה. כולל כמה תלבושות מורכבות וצבעוניות. התצוגה ממשיכה בגן המוזיאון, עם דוגמאות מרתקות לבתים המסורתיים של קבוצות מיעוט רבות ומגוונות, מהקינים לקבוצות האתניות של הרמה המרכזית של וייטנאם.
ואז ביקור במקדש נגוק שון שוכן על אי קטנטן באמצע אגם הואן קיאם. מקדש נגוק סון מתוארך למאה ה -13 והאגם עצמו הוא ליבו הציורי של האנוי, אותו פוקדים תיירים ומקומיים כאחד. תוכלו לסיים את היום בצורה מושלמת עם מופע בובות מים מסורתי בערב.
לילה במלון בהאנוי.
יום 3: האנוי - נהיה לו
מהאנוי נצא בכביש מס' 32 לאורך הנהר האדום לכיוון מחוז ין באי. הנוף לאורך הדרך פשוט יפהפה עם מטעי בננות, פפאיות ושדות אורז. חקלאים מקומיים הקימו דוכנים לאורך כל הדרך בכדי למכור את התוצרת העונתית שלהם לנוסעים.
נחצה את העיר ין באן, וניכנס לאזור ההררי עם גבעות מכוסות טרסות תה ירוק לאורך כל הדרך. לבסוף נגיע לעמק מונג לו, ולעיירה נג'יה לו, שדה האורז השני בגודלו בצפון מערב וייטנאם, ומולדתם של אנשי ה״טאי״. טאי הגיעו לכאן לראשונה כדי לגדל אורז ולבנות את בתי העץ המסורתיים שלהם מברזל ובמבוק לפני כ 700 שנה.
נצא לטרק קצר של שעתיים ברחבי הכפר בכדי לגלות את תרבות הטאי ואת חיי היומיום שלהם.
לילה בבית ההארחה במואונג לו.
יום 4: נג'יה לו - מו קנג צ'אי
נצא מנגיה לו, לכיוון מו קנג צ'אי. הדרך מתפתלת דרך שרשרת הרי ההאנג ליאן סון. בהרים אלה יש הפסגה הגבוהה ביותר באינדוצ'ינה, פנסיפאן. נעצור לטרק קל בטו לה. נעבור דרך טרסות אורז כדי להגיע לכפריי טאי ו-המונג, שם אנשים עדיין לבושים בתלבושות מסורתיות, ושם נשות המונג יושבות ליד הנול שלהן. טו לה היא עיירה שבטית קטנה, המוקפת בנוף ציורי, ומלאה באנשים בעלי לב חם, המתגוררים בבתי עץ קטנים השוכנים למרגלות ההרים.
כשאנו נעזוב את הכפר טו לה, נחצה את מעבר חאו פאה (1550 מ') כדי להגיע אל מו קנג צ'אי (930 מ') שם תראו את שדות הטרסות היפים ביותר בווייטנאם. ואז טרק לכפר לה פאן טאן, שם תוכלו לראות טרסות אורז עוצרות נשימה. נגיע למו קנג צ'אי בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
לילה בבית הארחה.
יום 5: מו קנג צ'אי - סאפה
לאחר נסיעה של שעתיים הדרך מתחילה לטפס למעבר צ׳אם טון, המעבר הגבוה ביותר בווייטנאם, בגובה 2047 מטר מעל פני הים. נעצור להזדמנויות לצילומים, ונהנה מהאוויר הצח. מכאן אנו יכולים לראות את הר פנסיפן, "גג אינדוצ'ינה", שפסגתו בת 3143 המטרים מכוסה בעננים.
נגיע לסאפה בצהריים ונבקר בשווקים אתניים צבעוניים, ובעיר העתיקה עם שרידיה מהתקופה הקולוניאלית הצרפתית. לאחר ארוחת הצהריים נצא לטרק מחוץ לעיר. טרק ארוך אך קל, לביקור בכפר טא ואן, שם מתגוררים אנשי המונג, דאו ו-דזאי ביחד בשלווה.
לילה בבית הארחה כפרי של אנשי ז׳אי.
יום 6: סאפה - לאו קאי - האנוי
בבוקר נטייל בירידה לכפר ג'יאנג טא צ'אי המאוכלס על ידי אנשי דאו אדומים. בסוף הטרק איסוף במכונית לעבר תחנת הרכבת של לאו קאי. בדרך, נבקר בכפר מאה צ'ה, בו מתגוררים אנשי השבט ה-המונג השחור.
לילה בבקתה של 4 מיטות רכות, על רכבת הלילה להאנוי.
יום 7: האנוי - מאי צ'או
נצא מהאנוי לכיוון מאי צ'או, עמק ציורי, וביתם של שבטי גבעות רבים כולל הדזאו, ה-המונג וה-טאי. נגיע למאי צ'או בסביבות הצהריים ונתמקם בבית הארחה של טאי, בכפר ואן. כפר "טאי לבן", אנשים התושבים בעיקר באזור זה. ארוחת טאי טיפוסית תוגש לארוחת הצהריים בבית ההארחה.
אחר הצהריים אפשר לצאת להליכה קצרה בכפר, בו תפגשו אנשים מקומיים ידידותיים, ותשוחחו עימם בכדי להכיר את אורח חייהם המסורתי. תוכלו ליהנות ממופע ריקודים מסורתי בלילה, ולטעום יין אורז מקומי.
לילה בבית הארחה.
יום 8: מאי צ'או - טאם קוק
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע 170 ק""מ לכיוון טאם קוק. מקום זה גם ידוע בשם ""מפרץ האלונג של היבשה”. בדרך נעבור בכמה מהנופים הציוריים ביותר של וייטנאם. נגיע לטאם קוק, צ'ק-אין במלון וארוחת צהריים במסעדה מקומית.
באחר הצהריים נצא לסירת חתירה קטנה בכדי לגלות את נוף המים הגירי המרהיב של נהר נגו דונג. טאם קוק פירושו ""שלוש מערות"" בעברית. המערות הללו מעוטרות בנטיפים יפהפיים בכל הגדלים בצורות של אבני חן. בהמשך השייט לאורך הנהר, נראה את הנוף המרהיב של שדות אורז, ופסגות אבן הגיר המשתקפות במי הברקת. חזר לנמל, ולמלון. בשאר היום נרכב על אופניים בכבישים מפותלים, העוברים על יד בריכות לוטוס, מקדשים וקוטג'ים, האופייניים לכפרי ווייטנאמ. נבקר בפגודת ביץ דונג הממוקמת על צלע הר.
לילה במלון בטאם קוק.
יום 9: טאם קוק - מפרץ האלונג
לאחר ארוחת הבוקר נצא למפרץ האלונג, ונחלוף על פני נוף יפהפה מלא בשדות אורז, נהרות מפותלים, וכפרים בסגנון ישן. עם ההגעה להאלונג, נצא בסירה גדולה לשייט במפרץ כדי לגלות את היופי המרהיב של מפרץ ""הדרקון היורד"". הוא בנוי מאלפי סלעי גיר ונקרות גיר בצורות מוזרות. אחרי ארוחת צהריים של פירות ים טריים על הסיפון, נבקר ב""מערה המפתיעה"". אפשר לשחות או לעשות קיאקים (עלות נפרדת), לחלוף על פני כפרים צפים, ולהתקרב לאיים כדי ליהנות מיופיים ממרחק קרוב. בערב יהיו פעילויות בסירה, אך ניתן גם להירגע בנחת.
לילה על הסירה.
שימו לב שהתוכנית עשויה להשתנות מעט, על סמך השייט שתבחרו ועל בסיס מזג האוויר.
יום 10: מפרץ האלונג - האנוי
תהינו מארוחת הבוקר ותתענגו על הזריחה המדהימה מהסיפון בזמן שהסירה מפליגה למערת לואון ולאחד הכפרים הצפים של האלונג, ואז חזרה לנמל. בדרך חזרה להאנוי נעצור בפרובינציית באק נינה כדי לבקר במרכז הבודהיסטי הראשון של וייטנאם, הפגודה של בוט טאפ, שנבנתה במאה ה- 13 ושוחזרה במהלך המאה ה -17. פגודה זו ידועה בפסליה היקרים, המדהים שבהם הוא פסל הבודהא של אלף הידיים ואלף העיניים, הנחשב ליצירת מופת של הפיסול הוייטנאמי. המשך הנסיעה להאנוי.
לילה במלון.
יום 11: האנוי - העיר הואה
ארוחת בוקר במלון לפני שנתחיל את סיור העיר הואה בביקור בעיר הקיסרית. האזור האחרון של תקופת המלוכה של וייטנאם. ביניהם: מגדל הדגל, שער נגו מאן, תשעת כדים המלוכה, תשע התותחים הקדושים, ארמון טאי הואה וה-”עיר הסגולה האסורה"".
ארוחת צהריים במסעדה מקומית.
אחר הצהריים נבקר בקבר הקיסר טו דוק. שנבנה בין 1864 ל- 1867 על ידי שלושת אלפים חיילים ועובדים. הוא כולל חמישים אנדרטאות המוקפות חומה באורך 1500 מטר, ומשתרע על שטח של 12 דונם. לאחר מכן ניסע למוזוליאום מינג מאנג, אחד הקברים המלכותיים הטובים ביותר ב-הואה, המורכב מארבעים בניינים (ארמונות, מקדשים, ביתנים ואגמים).
לינה במלון בעיר הואה.
יום 12: העיר הואה - הכפר אקולוגי טואי בואי
נתחיל את היום בביקור בעיר הקיסרית הואה, בשרידי המצודה הנותרים כמו מגדל הדגל, שער נגו מון, תשעה כדים השושלת, תשעה התותחים הקדושים, ארמון טאי הואה, ו״עיר הסגולה האסורה״. לאחר מכן נצא לשיט בסירה על נהר הבושם הפואטי, עם עצירה בפגודה של תאי מו (""הפגודה של הגברת השמימית""), שנבנתה בשנת 1601, והיא הסמל של העיר הואה. לאחר מכן שייט לעבר הכפר האקולוגי טואי בואי, כפר ישן ונינוח, השוכן על גדת נהר הבושם, וידוע במטעי פירות התה הירוק שלו. נגיע לכפר, ונצטרף לשיעור הבישול כדי להכין את המנות המפורסמות של העיר עם השף, ואז ליהנות מהיצירות שלכם במסעדת נהר באוויר הפתוח, שמוקפת בעצים שופעים.
אחר הצהריים שמור לרכיבה על אופניים דרך השלווה של הכפר, ולביקור בכמה בתים קהילתיים, מקדשים עתיקים ובתי גן. השריית כפות הרגליים במי עשבי מרפא ואחריהן עיסוי מעיוורים, תהיה חוויה נהדרת של ריענון אחרי יום סיור ארוך.
חזרה למלון. לינה בעיר הואה.
יום 13: העיר הואה - דנאנג - הוי אן
לאחר ארוחת הבוקר, נסיעה על "דרך המנדרין", מסע נופי מהעיר הואה לכיוון הוי אן, המאפשרת לראות את וייטנאם הציורית, עם חופים מדהימים ויערות טרופיים שופעים. מיקום נהדר לצילומים כשעוצרים בדרך בחוף דנאנג, בהר השיש, או במוזיאון צ'אם, לפני ההגעה לעיר העתיקה של הוי אן.
צ'ק-אין וארוחת צהריים במסעדה.
בשעות אחר הצהריים המאוחרות ניתן לגלות את העיר העתיקה של הוי אן עם ביקור בגשר הפגודה היפני, ברחובות הסינים, בבתים הישנים, בשוק של הוי אן, ובנמל העתיק. ביום הראשון והיום ה -15 של לוח השנה הירחי העיר העתיקה הזאת מוארת עם מאות פנסים צבעוניים, המעניקים לה שכבה נוספת של ניצוץ. טיילו בעיר האגדה הקסומה והזוהרת בזמנכם החופשי.
לילה במלון.
יום 14: הוי אן - מי שון - טיסה להו צ'י מין
בבוקר תאספו על ידי מדריך ורכב, לנסיעה לארץ הקדושה מי שון, שהייתה בעבר עיר הבירה של ממלכת שאפה, בין המאה ה- 4 למאה ה- 12. מי שון הוא אזור גדול של שרידים דתיים שיש בו יותר מ- 70 עבודות ארכיטקטוניות. הם כוללים מקדשים ומגדלים שמתחברים זה לזה בעיצובים מורכבים של לבנים אדומות. המרכיב העיקרי בתכנון האדריכלי של צ'אם הוא המגדל, שנבנה כדי לשקף את אלוהותו של המלך. אחר הצהריים תטוסו להו צ'י מין. איסוף עם ההגעה, וצ'ק אין במלון. זמן חופשי.
לילה בהו צ'י מין.
יום 15: הו צ'י מין
איסוף בשעה 8:00 מהמלון בהו צ'י מין, לביקור בקתדרלת נוטרדאם ולסניף הדואר הכללי. לאחר מכן יימשך סיור העיר הו צ'י מין לאורך רחוב דונג צ'וי, שם שוכן בית האופרה, ובניין ועד העם, שנבנה בשנת 1897 על ידי האדריכל הצרפתי פרט יוג'ין. בית האופרה בן 800 המושבים שימש כבית האסיפה של הבית התחתון של דרום וייטנאם לאחר 1956. לאחר מכן ביקור בארמון האיחוד, שהיה ידוע בעבר כארמון הנשיאות, והיה מקום מגוריו של נשיא דרום וייטנאם עד סוף אפריל 1975.
ארוחת הצהריים תוגש במסעדה מקומית.
אחר הצהריים נבקר במוזיאון שרידי המלחמה, שהיה ידוע בעבר כ״מוזיאון פשעי המלחמה של האמריקנים.״ זו תצוגה נוקבת על חוסר התוחלת של המלחמה.
הבא ברשימה יהיה הפגודה של טיין הו, שנמצאת בצ'ו לון, שהיא ה-צ’יינה טאון של העיר. פגודה זו מוקדשת לאלת הים. המאפיינים המרשימים ביותר של המבנה הם הפרטים המורכבים שנמצאים בקדמת הפגודה. סלילי הקטורת המרשימים בתוך הפגודה יכולים להיות נהדרים לכמה תמונות. אתר נוסף שאסור לפספס הוא השוק של בינג טיי, אותו ניתן לתרגם לעברית כ""שוק הגדול"". הכל כאן למכירה. ממשקפי ריי באן מזויפים עד לדיונונים מיובשים. זהו טיול מהנה במבוך הדוכנים של השוק הסואן. הסיור בעיר הו צ'י מין יסתיים בביקור בסדנה לכלי לכה.
לילה במלון בהו צ'י מין.
הערה: שוק בינג טיי, מבנה בן 88, עובר כעת פרויקט שיקום מקיף. במהלך זמן השיפוץ, הביקור יועבר לשוק הזמני, שנמצא ברחוב ת'פו מווי, מול השוק הישן, עם מקום ליותר מאלף דוכנים.
יום 16: הו צ'י מין - בן צ'ה
איסוף במלון בשעה 08:30. אנו נשאיר את העיר ההומה של צ'י מין העיר ההומה מאחור ונצא אל דלתת המקונג, הנחשבת ל""סל האורז ""הגדול ביותר בווייטנאם.
עם ההגעה למזח של העיירה בן צ'ה נצא לשייט לאורך הנהר, שהוא יובל של המקונג הגדול, ונחקור את אורח החיים המקומי והפעילויות היומיומיות. נעצור בשדה הלבנים של מר טו לו כדי לראות כיצד עובדים וייטנאמים מייצרים לבנים ביד. לאחר מכן ביקור במפעל לממתקי קוקוס, שנמצא לאורך התעלה כדי לחזות בתהליך הכנת סוכריות הקוקוס, ומזכרות אחרות. נמשיך את טיול החתירה שלנו בתעלות על מנת לבקר בכפר נהון טאנג. כאן אפשר לטייל בכפר, לגלות את אורח החיים המקומי, ולטעום פירות טריים.
טיול אופניים בשבילים הקטנים העוברים על אדני האורז השופעים והגינות הירק, לפני ארוחת צהריים בבית ההארחה על הנהר.
אחר הצהריים נמשיך בטיול האופניים שלנו, ונעצור ליד ביתו של מר סאו חאן, כדי ליהנות מאוסף העתיקות שלו. נלמד על עבודות משק וייטנאמיות, ונצטרף למקומיים בחלק מהעבודה היומיומית שלהם. תיהנו מארוחת ערב בבית ההארחה.
לילה בבית הארחה.
יום 17: בן צ'ה - לונג סוין
נתחיל את הבוקר בביקור בשוק המקומי, ובמקדש פו נהואן, עם העצים הישנים שלו בני מאות שנים. נצא לטיול חתירה בתעלת קאי קוי, לכיוון מזח האנג וונג. מכאן נלך ללונג שואן, ונחלוף את סאדק, שם נבקר בפגודת קין אן קונג. הוא נבנה על ידי משפחתה של הוינה ת'ילה, הדמות הראשית ברומן "L'amant" מאת הסופרת הצרפתית מרגריט דוראס. ונבקר בבית הספר היסודי של צ'ונג ווונג, שם לימדה אמה.
נמשיך בנסיעתנו ללונג שויאן, ונגיע בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
לילה במלון.
יום 18: לונג סוין - הו צ'י מין
בשעות הבוקר המוקדמות נצא בסירה קטנה ונשוט לכיוון השוק הצף של לונג שואן - שוק צפוף ותוסס על הנהר. זהו השוק הצף העמוס ביותר בדלתת המקונג עם אלפי סירות צבעוניות המתאספות לסחר. זו הזדמנות מדהימה לצילום תמונות ייחודיות. התחנה האחרונה שלנו בלונג שואן תהיה קו לאו אונג הו, המכונה גם אי הנמרים. חזרה להו צ'י מין.
לילה במלון.
יום 19: יציאה מהו צ'י מין
זמן חופשי לשופינג, או לסיור בעיר, לפני שניסע לשדה התעופה עבור הטיסה הביתה. חדר המלון זמין עד הצהריים בלבד.
שירותי נסיעות אסיאטיקה מסתיימים כאן.