הטכניקות המעורבות בבישול תאילנדי מורכבות משיטות קלות המביאות לטעם נהדר. התפריטים המצוינים במסעדות המקומיות מעידים על כך. חמשת הטעמים שיש בכל המנות התאילנדיות הן - מתוק, חמוץ, מלח, חריף ומר. בישול תאילנדי מסורתי עשיר בטעמים שמקורם בתרבויות שונות. מאכלים שונים כמו חביתות, דגים מבושלים בתבלינים, אורז מאוד, נודלס, בשרים (בשר חזיר, עוף, בקר) בשילוב עם כמה ירקות, מקורו במטבח הסיני.
כמו ברוב מדינות אסיה, אורז הוא המרכיב הבסיסי בכל ארוחה תאילנדית. ארוחה תאילנדית מלאה בדרך כלל מורכבת ממנה אחת של אורז, יחד עם מנות משלימות כמו קארי, ומנות מוקפצות. נודלס היא גם מנה אהובה בקרב התאילנדים במנות כמו פאד תאי, ומרקי נודלס. לכל אזור בתאילנד יש גרסה משלו למנה תאילנדית יוצאת דופן הנקראת נאם פריק (מטבל צ'ילי). מנות ארוחת בוקר תאילנדי פופולריות כוללות ז׳וק (דייסת אורז) וקאו טום (מרק אורז עם חזיר). מנות תאילנדיות אהובות אחרות הן קאאו פאד (אורז מטוגן, מעורב בדרך כלל עם בשר בקר, שרימפס, חזיר או עוף); פד קי מאו (אטריות מוקפצות עם בזיליקום תאילנדי); ראד נא (אטריות אורז עם רוטב); גאי פד גראפאו (עוף טחון, מעורבב עם שום וצ'ילי); ופאד סי איי (אטריות מוקפצות עם רוטב סויה סמיך או רוטב דגים).
כפית ומזלג נפוצים בשימוש בתאילנד. מקלות אכילה משמשים לעיתים רחוקות, בעיקר רק לאכילת אטריות. אם כי באזורים מסוימים, במיוחד בצפון ובצפון-מזרח, זהו עדיין הרגל כללי לאכול אורז דביק בידיים, על ידי הכנתו לכדורים וטבילה בתוספות.